Korelacija

Molim ako ima preporuka da mi ih slobodno prenesete bilo kao komentar ili e-mail ... i svoja zapažanja kao recimo ... mrtav link ili greške u procesu . Takodjer sam otvoren za sve sugestije o temama kao i pojedinostima!

.....................................................

In the case of dead link or if you have a suggestion, please contact me, send koment or send an e-mail.




srijeda, 24. kolovoza 2011.

Bijelo Dugme - Šta bi dao da si na mom mjestu!

I tako je jednog dana Goran Bregović sjašio s planine i s materijalom za drugi album pokupio ljudstvo i ni manje ni više ...otputovao ga snimati u London! Kasnije se to pokazao u tehničkom smislu a i marketinškom, jako promišljen potez ( Yu grupa ode svirati u London i nakon ovacija se vrati a ne snimi ništa - šteta) . Goran je pristupio svemu studioznije i znao je da će se već samo o tome pisati legende a pogotovo što je imao na raspolaganju Londonski kadar koji je znao kako se snima rock album jer su već imali tradicije u tome! I naravno pisalo se ... maltene svaki par dana je izlazila kakva novica o dogodovštinama u studiju a onda jednog dana su se samo pojavili na tadašnjoj TV Zagreb i s novim imageom i novim albumom, otprašili Bosanca onako ... na plejbek. ...i ... ostalo je legenda.
Album je sadržavao vrlo šaroliko društvo uradaka. Nakon dobrog početka i vrlo snažnog i otkačenog "bosanca" , uslijedio je manji šok za mene, iskrenog rockera, na Hop-Cup ( hop-cup ... što je to trebalo značiti) koji je bio čisti narodnjak i to neskriveni! Pa nakon nekoliko pjesama opet narodnjak!  Kvragu mislio sam stalno ... je li Bregović pošandrcao ili što? No, sve je popravila stvar naziva kao da je rodonačelnik "pastirskog rocka : Požurite konji moji! Nebrojeno puta sam preslušavao tu stvar i jedino mi je tekst bio nešto po čemu neću pamtiti Bregovića iako nije bio loš kako je Bregović znao pisati. No, koncepcija stvari je bila fantastična ... ne griješim ako kažem da je definitivno za rock anale. Osjećalo se na njoj da je i tu bio utjecaj onih brda na kojima je pisao ali ... apsolutni rock master! imala je sve: gromovit ulet, prijelaz , tihi uzletni solo u dinamičnoj završnici pa gromovit završetak. Nikad mi nije bilo jasno kako je to Bregoviću izašlo iz glave nakon onih očitih narodnjaka. Ali bilo je tu još iznenadjenja ...



General
Complete name                    : Bijelo Dugme - Sta bi dao da si na mom mjestu (1975) U.B
Format                           : MPEG Audio
File size                        : 74.5 MiB

Overall bit rate                 : 320 Kbps
Album                            : Sta bi dao da si na mom mjestu
Album/Performer                  : Bijelo Dugme

http://uploading.com/files/3856bf34/Bijelo%2BDugme%2B-%2BSta%2Bbi%2Bdao%2Bda%2Bsi%2Bna%2Bmom%2Bmjestu%2B%25281975%2529%2BU.B.rar/



No, mi smo brzo pronašli i najslabiju kariku i to baš u naslovnoj pjesmi. Kako sam bio jedan od onih koji su voljeli slušati što više i što različitije ... brzo smo pronašli od kog je pandana ta pjesma. Album Argenta: All together now, a pjesma je nosila naziv: I Am The Dance Of Ages. To je bio veliki minus za nas jer nismo očekivali takav očit plagijat. No, pokazalo se da je Bregović u London odnio očito nepotpun album pa ga tamo kompletirao! No, to smo bili mi . Ljudima koji ionako nisu bili vični preslušavanju velikih količina glazbenih ostvarenja modernog izražaja, bilo je svejedno da li je nešto plagirano ili ne jer čak nisu ni znali da postoji neki bend Argent ili Rod Argent. Oni su se ionako oštrili na bosanca ,hej-hej hop-cup i album je bio fantastično prodan i više nego prvi!
Performer                        : Bijelo Dugme
Composer                         : Goran Bregovic
Genre                            : Rock
Recorded date                    : 1975
Writing library                  : LAME3.98
Cover                            : Yes
Cover type                       : Cover (front)
Cover MIME                       : image/jpg

Audio
Format                           : MPEG Audio
Format version                   : Version 1
Format profile                   : Layer 3
Bit rate mode                    : Constant
Bit rate                         : 320 Kbps
Channel(s)                       : 2 channels
Sampling rate                    : 44.1 KHz
Compression mode                 : Lossy
Writing library                  : LAME3.98
Encoding settings                : -m s -V 4 -q 0 -lowpass 20.5


Nema komentara:

Objavi komentar